آرشیو اسفند ماه 1400

لوازم يدكي ماشين

فیلتر هوای کابین خودرو چیست و بهترین زمان تعویض آن ؟

۴ بازديد

 

فیلتر هوای کابین خودرو چیست و بهترین زمان تعویض آن ؟

 

یکی از اجزا سیستم تهویه(Hvac) خودرو های جدید که معمولا جزء موارد تعویضی در دوره های سرویس و نگهداری خودرو محسوب می گردد ، فیلتر هوای کابین خودرو

(Auto cabin air filtersمی باشد.

هوای ورودی به کابین خودرو از طریق سیستم تهویه مطبوع و بخاری توسط این قطعه فیلتر گردیده و از ورود ذرات، گرد و غبار و سایر محرک های تنفسی به داخل کابین جلوگیری نموده و باعث می شود که حداکثر میزان هوای تمیز با کمترین آلودگی و صدا از دریچه های ورودی داشبورد وارد کابین گردد.تعویض فیلتر هوای کابین خودرو ، در فواصل توصیه شده و یا حتی در مناطقی که در آن دوده و گرده شایع تر است، در فواصل کوتاهتر ، به مسافران اجازه می دهد تا با استنشاق هوای پاک و تازه ، از سفر خود لذت ببرند.

خودروهایی که در شهر های پر ترددی همانند تهران و گاها در ترافیک های شهری ساعت ها می مانند، تعویض تعویض فیلتر هوای کابین جزء موارد اصلی در طی دور های نگهداری از خودر به شمار می رود که نه تنها در بهبود و گردش سیستم تهویه کمک می کند بلکه در بهبود کیفیت گردش هوای خودرو نیز موثر می باشد.

 

فیلتر هوای کابین خودرو چیست؟

 

فیلتر هوای کابین خودرو وسیله ای برای تصفیه ذرات گرفته شده از هوای ورودی مدخل سیستم تهویه خودروی شماست. این ابزار به بهبود کیفیت و تصفیه هوای داخل خودرو از هرگونه آلایندگی و ناپاکی کمک میکند. بیشتر فیلتر های هوا از کاغذ (الیاف ) پلیسه دار ساخته شده اند که کاربرد متفاوتی در انواع مختلف فیلتر مدیا ها دارند. بعضی از آنها ترکیبی از پنبه و کاغذ می باشند ، در حالی که بقیه شبیه فیلتر هوای سیستم مکش خودرو و اساسا بیشتر شبیه کوچک شده کاغذ فیلتر میباشند . بعضی از آنها هم به شکل فیلتر پنبه ای در کارتریج قرار دارند.

بعضی مواقع فیلتر هوای کابین با فیلتر هوای درونی احتراق سوخت (موتور) اشتباه گرفته میشود. فیلتر هوای درونی احتراق سوخت که زیر کاپوت ماشین شما قرار دارد، مانع از ورود ذرات به داخل موتور میشود. و یک راننده ممکن است در تعویض روغنی با پیشنهاد فیلتر هوا مواجه شده باشد. و آن به این دلیل است که در صورت گرفتگی و پر شدن فیلتر از آلایندگی ها در عملکرد موتور میتواند تاثیر بگذارد. تشخیص و تمایز این دو فیلتر خیلی مهم می باشد. وقتی که شما در حال خرید فیلتر هوای کابین خودرو هستید درواقع شما در صدد بهبود کیفیت هوای تنفسی داخل کابین خودرو برای خودتان و مسافرانتان هستید. فیلتر هوای کابین به عنوان بخش مهمی از عمکرد *******بگس خودرو و امنیت خودرو نیست. رانندگان میتوانند فیلتر هوای سبز که پایداری بیشتری دارند خریداری کنند.

سایت تاپیک کالا انواع مختلف فیلتر کابین تیبا، پراید، سمند ،هیوندای و ... را با قیمت مناسب در اختیار شما عزیزان قرار داده است.

 

فیلتر هوای کابین خودرو در کجا قرار گرفته است؟

 

فیلتر هوای کابین خودرو و یا فیلتر هوای کولر در قسمت های مختلف خودرو با توجه به نوع خودرو قرار گرفته است. در برخی از خودرو ها در محلی قرار گرفته اند که دسترسی به انها برای پاک کردن و تعویض راحت تر و آسانتر می باشد . و لی در برخی از خودرو ها تعویض و پاک کردن این فیلتر ها بسیار مشکل می باشد. اکثر فیلتر هوای کابین خودرو ، بعد از فن در سیستم تهویه قرار گرفته اند بعضی از آنها در دریچه کوچک محفظه فن قرار دارند. در اکثر خودرو ها در قسمت پایین صندلی جلویی سرنشین جلو و محل پای سرنشین جلو، واقع شده است. برای دسترسی راحت تر به کتابچه راهنمای خودرو مراجعه فرمایید.

 

آیا فیلتر کولر همان فیلتر کابین خودرو است؟

 

بله، در برخی موارد سازندگان این ها را A/C فیلتر و یا فیلتر تهویه (کولر) می نامند و بقیه آنها را به عنوان فیلتر کابین خودرو می شناسند. در هر صورت آنها همان نقش باز دارنده آلایندگی ها و گرد و غبار و آلرژن های دیگر هوای کابین خودرو به شمار می رود.

 

آیا تعویض فیلتر کابین خودرو واقعا ضروری است؟

 

فیلتر کثیف کابین خودرو باعث کارایی پایین سیستم تهویه و اتلاف توان کولر می شود و همچنین باعث کاهش جریان هوای داخل کابین خودرو می شود. در چنین شرایطی و در مواقع افزایش درجه هوای کابین خودرو که نیاز مبرمی به کولر داریم سیستم تهویه کولر کار مشکلی خواهد داشت. فیلتر هوای کابین خودرو از موارد مهم سیستم تهویه خودرو میباشد که باعث از بین رفتن بخش عمده ای از آلودگی های هوا داخل کابین و محافظت از سرنشینان از این آلودگی ها می شود.

 

زمان تعویض فیلتر هوای کابین خودرو؟

 

اکثریت سازندگان خودرو تعویض فیلتر کابین خودرو را سالی یک بار و یا بعد از ۱۲ تا ۱۵ هزار مایل رانندگی ،ضروری می دانند. به هر حال چنانچه خودروی شما بیشتر در مناطق آلوده و جاده های خاکی مورد استفاده قرار می گیرد نیاز به توجه بیشتری نسبت به تعویض فیلتر هوای موتور دارید. در چنین مواقعی تعویض فیلتر هوای کابین خودرو هر ۶ ماه و یا ۷ تا ۹ هزار کیلومتر کارکرد پیشنهاد می شود.

 

 

برای مشاهده انواع فیلتر کابین و قیمت آن‌ها، می‌توانید به این سایت مراجعه کنید.

درجه باد چیست؟اهمیت استفاده از درجه باد

۴ بازديد

درجه باد چیست؟

 

درجه باد یا باد خالی کن به عنوان یکی از وسایل کاربردی برای تنظیم باد لاستیک ها خصوصاً در سفرهای آفرودی محسوب می ‌شود. به هنگام مسافرت و استفاده در شرایط مختلف از ماشین ها کم کردن باد لاستیک ها و تنظیم کردن آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. همانگونه که می ‌دانید تخلیه باد با استفاده از سوپاپ بسیار وقت ‌گیر خواهد بود.

 

 

علاوه بر اینکه استفاده از یک دستگاه تنظیم درجه باد در مشاغلی مانند آپاراتی و فروش کپسول های اکسیژن اهمیت بالایی دارد، می توان گفت برای مصارف خانگی نیز به جهت تنظیم باد لاستیک های خودرو همواره استفاده از این دستگاه توصیه می شود. امروزه دستگاه های درجه تنظیم باد و فشار سنج در مدل های مختلف مانند عقربه ای و دیجیتالی در دسترس شما قرار دارند.

 

 

اهمیت استفاده از درجه باد

 

همانگونه که عنوان شد زیاد بودن میزان باد در وسایل مختلف می ‌تواند تبعاتی برای وسیله و خودرو مد نظر داشته باشد. علاوه بر ایجاد مشکلات فنی وسایل بادی، خودرو و سایر وسایل نقلیه ممکن است با کاهش یا افزایش میزان باد لاستیک ها خطرات جبران ناپذیری برای افراد ایجاد کند. از جمله این خطرات می ‌توان به کاهش تعادل خودرو و افزایش فشار جهت هدایت خودرو در ناهمواری ها اشاره کرد. شرایطی که می تواند احتمال بروز حادثه را چندین برابر افزایش دهد.

 

عوامل موثر بر تغییر در میزان باد لاستیک های ماشین

 

همانگونه که عنوان کردیم عوامل مختلفی می ‌توانند در تنظیم باد لاستیک های ماشین تاثیر گذار باشند. شرایطی که موجب می ‌شود استفاده از یک درجه برای تنظیم باد و باد خالی کن به عنوان یک اصل مهم همواره مد نظر قرار گیرد. رانندگی بر روی ناهمواری و جاده های نامناسب می ‌تواند موجب برهم زدن میزان باد لاستیک خودروها شود. علاوه بر این طی کردن مسافت طولانی نیز امکان تغییر در میزان باد لاستیک های خودرو را به همراه دارد.  برخی شرایط دیگر نیز در بر هم خوردن میزان باد لاستیک خودروها می توانند اثر گذار باشند. دمای هوا از جمله شرایطی است که همواره در میزان باد لاستیک خودروها تاثیر فراوان دارد.

با این شرایط بهترین کار در اختیار داشتن یک درجه باد برای تنظیم میزان باد لاستیک ها به سطح مطلوب خواهد بود.

 

 

کاربرد درجه باد

 

همانگونه که عنوان کردیم درجه به عنوان یکی از ابزار آلات بادی و کاربردی در شرایط مختلف مورد استفاده قرار می ‌گیرد. برای امور مختلف استفاده از درجه تنظیم باد می تواند کاربرد فراوان داشته باشد. امروزه برای تنظیم باد لاستیک های ماشین، تنظیم خروجی باد کپسول های اکسیژن، استفاده در پنجره گیری ها و همچنین کپسول های حاوی مواد گازی، بهره مندی از یک درجه باد امری ضروری محسوب می شود.

برای استفاده از این جز از ابزار آلات، درجه باد را با استفاده از شلنگی که روی آن است به کمپرسور وصل می کنیم. به هنگام شروع به کار کمپرسور، عقربه های موجود در دستگاه چرخش درآمده و میزان دقیق باد را نشان خواهد داد.

 

 

ویژگی های درجه باد مناسب

 

چنانچه قصد خرید یک دستگاه درجه تنظیم باد را دارید باید ویژگی های آن را بررسی نمایید. دستگاه درجه تنظیم باد با کیفیت بالا باید مقاومت مناسبی در برابر خم شدگی داشته باشد. علاوه بر این امروزه انواع دستگاه ها در اختیار مصرف کننده قرار می ‌گیرند. با این حال تمام این دستگاه ها نمی توانند میزان فشار باد را به شکل دقیق نمایش دهند. خرید دستگاهی که میزان فشار باد را به دقت بالا اندازه گیری می کند از نکات مهم محسوب می ‌شود. بهره ‌مندی دستگاه درجه باد از بدنه ای انعطاف پذیر و شلنگی با مقاومت بالا نیز از نکاتی است که همواره مد نظر قرار می ‌گیرد. نکات دیگری نیز در خرید یک دستگاه درجه باد با کیفیت بالا بررسی می شوند.

 

خرید دستگاه درجه باد با کیفیت بالا

 

چنانچه قصد خرید دستگاه درجه تنظیم باد یا فشار سنج با کیفیت بالا را دارید ویژگی ‌های عنوان شده را همواره مد نظر قرار دهید. با این حال توجه به حداکثر فشار قابل اندازه گیری توسط دستگاه درجه باد که می ‌تواند میزان متفاوتی داشته باشد از نکات مهم در خرید این دستگاه محسوب می شود.

 

بسته به شرایط مورد استفاده و نیاز کاربران خرید دستگاه با مقاومت بالا و بدنه ای انعطاف پذیر از دیگر نکاتی است که به دقت بررسی می شود.

 

 

 برای مشاهده انواع لوازم پنچری و قیمت آن‌ها، می‌توانید به این سایت مراجعه کنید.

نخ پنچری چیست؟روش های ساده برای رفع پنچری تایر خودرو چیست؟

۱ بازديد

نخ پنچری چیست؟ روش های ساده برای رفع پنچری تایر خودرو چیست؟

 

پنچری خودرو یکی از ساده‌ترین مشکلاتی است که هر لحظه و هر جا می‌تواند گریبان گیر راننده خودرو شود و از این رو آمادگی برای مواجهه با این مشکل ساده، اما اساسی یکی از مهم‌ترین اصول در تملک یک خودرو است.

شاید جالب باشد که بدانید کلمه پنچر ریشه در زبان لاتین دارد که بعد‌ها در زبان انگلیسی به پانکچربه معنای سوراخ کردن و در فارسی به پنچر بدل شد.

پنچری خودرو یکی از ساده‌ترین مشکلاتی است که هر لحظه و هر جا می‌تواند گریبان گیر راننده خودرو شود و از این رو آمادگی برای مواجهه با این مشکل ساده، اما اساسی یکی از مهم‌ترین اصول در تملک یک خودرو است.

 

دسته بندی پنچری

 

به واسطه نوع تایر و محل سوراخ شدگی می‌توان پنچری را دسته بندی کرد. تایر‌ها به دو نوع کلی تیوب دار و بدون تیوب یا تیوبلِس تقسیم بندی می‌شوند که به واسطه این تقسیم بندی شکل طراحی و عملکرد ان‌ها کمی با هم متفاوت است.

در تایر‌های تیوب دار سوراخ شدن تایر تا زمانی که به تیوب آسیبی نرساند مشکلی به وجود نمی‌آورد، اما به محض سوراخ شدن تیوب و خارج شدن باد از آن که موجب فرو نشستن تایر می‌شود می‌تواند عواقب بدتری به همراه داشته باشد. در این حالت اگر با خودرو یا موتورسیکلت پنچر مجهز به تایر‌های تیوب دار، به ناگه شتابگیری یا ترمز گیری کنید ممکن است تیوب در تایر چرخیده و از ناحیه ولو (Valve) دچار پارگی شود. در این صورت جز تعویض کردن تایر هیچ راه حل دیگری باقی نمی‌ماند. به منظور پیشگیری از بروز این مشکل بهتر است به هنگام پنچری با تایر‌های تیوب دار، تا جای ممکن از حرکت خودداری کنید یا در صورت لزوم به حرکت، به آرامی حرکت و یا ترمز کنید.

 

پنچرگیری تایر‌های تیوب دار نیازمند باز شدن تایر و خروج تیوب از داخل آن و همچنین اعمال پنچرگیری از طریق چسب مخصوص یا دستگاه‌های حرارتی ویژه این کار در آپاراتی‌ها است و این بدان معناست که در صورت پنچر کردن تایر تیوب دار بهتر است از اتلاف وقت خودداری کرده و بالا فاصله تایر زاپاس را جایگزین کنید.

 

اما در تایر‌های تیوبلس طراحی به گونه‌ای است که دیواره و کف تایر همگی ضخیم‌تر طراحی شده و وظیفه نگهداشتن هوا درون تایر را بر عهده دارند. از این رو هرگونه سوراخی که از هرجای دیواره عبور کند منجر به خروج هوا و پنچری تایر می‌شود. دقت داشته باشید که حرکت با تایر پنچر از هر نوع که باشد به دیواره تایر فشار زیادی آورده و رینگ می‌تواند به سرعت تایر را پاره کند. این اتفاق در تایر‌های تیوبلس به دلیل داشتن دیواره محکم‌تر سریع‌تر اتفاق می‌افتد و از آنجایی که کل تایر وظیفه نگهداشتن هوا درون خود را برعهده دارد پارگی جداره آن به معنای بلااستفاده شدن تایر است.

 

اما تایر‌های تیوبلس یک مزیت بسیار بزرگ در مقایسه با نمونه‌های سنتی تیوب دار دارند و آن هم امکان پنچرگیری ساده و سریع با استفاده از کیت پنچرگیری قابل حمل است که با قیمت بسیار پایین به سادگی قابل خریداری و استفاده است و از این رو به همراه داشتن آن در هر خودرو یک الزام است.

 

این کیت‌ها شامل دو ابزار نوک تیز و چند رشته الیاف قطور نخی آغشته به چسب مخصوص است. نحوه کار با این کیت پنچرگیری به این صورت است که ابتدا با بیرون کشیدن قطعه‌ای که موجب پنچری شده است و پیش از خروج کامل باد از تایر (یا باد کردن مجدد تایر پیش از استفاده از کیت) یکی از این ابزار نوک تیز که دارای نوک تیز و بسیار زبر است را به منظور پاکسازی و گشاد کردن محل پنچر شدگی به داخل سوراخ فرو می‌کنند و با حرکت رفت و برگشتی دیواره محل سوراخ شده را از هرگونه آلودگی پاک می‌سازند.

 

سپس بلافاصله درحالی که باد هنوز با فشار از سوراخ به بیرون رانده می‌شود وابسته به ابعاد سوراخ یک تا دو نخ پنچری قطور آغشته به چسب را درست از وسط در شکاف نوک تیز ابزار دیگر جایگذاری می‌کنند. سپس نوک تیز ابزار نگهدارنده الیاف را با فشار زیاد تا و اندازه‌ای (وابسته به نوع و ضخامت تایر) که حدود ۲ تا ۳ سانتی متر از دو سر الیاف از تایر بیرون بماند داخل تایر فرو می‌کنند.

 

شدت اصطحکاک و کوچک بودن سوراخ باعث می‌شود که هنگام بیرون کشیدن ابزار از درون سوراخ، الیاف‌های آغشته به چسب در سوراخ جا مانده و ابزار به تنهایی از سوراخ خارج شود.

 

درصورتی که این عمل با دقت و بر اساس ویژگی‌های سوراخ نظیر زاویه، ابعاد و عمق انجام گرفته باشد به محض بیرون کشیدن ابزار و جایگذاری الیاف درون سوراخ پنچری بلافاصله رفع شده و نشتی باد بند می‌آید. سپس مقدار اضافه و بیرون زده الیاف را تا همسطح شدن ان با سطح تایر با سیم چین یا قیچی قطع می‌کنند و تایر بلافاصله آماده باد شدن و استفاده مجدد است.

 

انجام صحیح این کار کمی تمرین و تجربه می‌طلبد. از این رو درصورت عدم رضایت از نحوه پنچرگیری می‌توانید بلافاصله با کمک انبردست الیاف را از تایر خارج کرد و با تکرار فرایند به نتیجه مطلوب تری رسید.

 

توجه داشته باشید که این نحوه پنچرگیری ویژه سوراخ در کف تایر (محل برخورد تایر با زمین) است و درصورت سوراخ شدن تایر از ناحیه دیواره، پنچرگیری با کمک دستگاه‌های حرارتی و ترمیم لاستیکی صورت می‌گیرد که به جوش دادن تایر معروف است و وابسته به شدت و میزان گسستگی دیواره نه تنها دوام نهایی تایر ترمیم شده ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد بلکه ممکن است به دلیل اضافه شدن چند گرم لاستیک به یک قسمت، پس از نصب تایر در رینگ نیاز به بالانس کردن کل چرخ باشد.

 

پنچر شدن با تایر تیوبلس روش ترمیمی بسیار ساده و ارزان قیمت دارد. کافی است که کیت ارزان قیمت پنچرگیری را با خود به همراه داشته باشید و کار کردن با آن را چند بار تمرین کنید.

 

 برای مشاهده انواع نخ پنچری و قیمت آن‌ها، می‌توانید به این سایت مراجعه کنید.

شمع خودرو چیست و چه وظیفه ای را در موتور خودرو دارد؟

۳ بازديد

شمع خودرو چیست و چه وظیفه ای را در موتور خودرو دارد؟

 

یکی از قطعات اصلی موتور هر خودرو، شمع های آن می باشد که وظیفه جرقه زنی و به نوعی روشن نمودن خودرو را دارد. شمع خودرو یک قطعه مهم در موتور خودروهای سوختی محسوب می گردد و بدون کارکرد صحیح شمع ها، خودرو ها قادر به حرکت نخواهند بود. در این مطلب قصد داریم در رابطه با شمع خودرو مطالبی را ارائه کرده و به بررسی این قطعه حیاتی در موتور خودرو بپردازیم.

 

شمع خودرو چیست؟

 

شمع خودرو قطعه ای متشکل ازالکترود ، عایق چینی، واشرها و غیره می باشد که در بالای محفظه احتراق و سیلندر خودرو قرار گرفته و از یک طرف جریان ولتاژ بالای برق را گرفته و از طرف دیگر با ایجاد جرقه زنی در محظه احتراق باعث انفجار بخار فشرده شده بنزین و در نتیجه ایجاد نیروی لازم برای حرکت خودرو می گردد. در حقیقت شمع خودرو وظیفه انفجار در محفظه احتراق و حرکت دادن سیلندرها به سمت پایین را دارند. با پاشش سوخت توسط انژکتور به درون سیلندر و سپس فشرده شدن آن توسط سوپاپ، شمع جرقه ایجاد نموده و باعث انفجار در محظه احتراق می گردد.

اگر شمع خودرو نتواند در زمان درست جرقه زنی نماید و یا به طور کلی جرقه زنی نکند، در نتیجه بنزین فشرده شده در محفظه احتراق به به خوبی انفجار نیافته و در نتیجه سیلندرها به حرکت در نخواهند امد. از این رو وظیفه این قطعه در موتور خودرو بسیار مهم بوده و باید نسبت به نگهداری آن اقدامات لازمه را انجام دهیم.

 

انواع شمع خودرو

 

شمع های خودرو همه به یک گونه طراحی نشده اند و دارای انواع گوناگونی می باشند که هر کدام برای نوعی از موتور خودرو ساخته شده اند. دسته بندی شمع خودرو به صورت ذیل می باشد.

 

شمع سرد: که برای عملکرد در موتورهای با دمای بالا طراحی شده اند و دارای پایه های کوتاه می باشند تا سریعا بتوانند گرمای ایجاد شده در اثر جرقه زنی را کاهش دهند.

شمع گرم: که برای عملکرد در موتورهای با دمای پایین طراحی شده اند و دارای پایه های بلندتری می باشند تا گرمای خود را دیرتر از دست داده و در نتیجه بتوانند رسوبات باقی مانده حاصل از احتراق را در روی خود شمع بسوزانند.

شمع نیکلی: که جنس الکترودهای آن از آلیاژ نیکل می باشد و دارای طول عمر کوتاهی می باشند.

شمع پلاتینیومی: که جنس الکترود های آن از آلیاژ پلاتینیوم بوده و دارای طول عمر بسیار بالایی هستند. اینگونه شمع ها توانایی تحمل دمایی تا ۲۵۰۰ درجه سانتیگراد را داشته و قادرند تا ۵۰ هزار کیلومتر کارکرد مفید داشته باشند.

شمع ایریدیومی: اینگونه از شمع خودرو نیز که الکترود مثبت آن از جنس ایریدیوم می باشد و دارای طول عمر بالاتری نسبت به شمع های پلاتینیومی می باشند.

شمع های چند الکترودی: این گونه از شمع خودرو از چند الکترود منفی برخوردار می باشد که باعث طول عمر بسیار بالاتر می گردد. به علت اینکه هربار جرقه زنی باعث خوردگی قطب منفی می گردد، هر الکترود پس از خورده شدن، جای خود را با الکترود نزدیکتر به قطب مثبت عوض کرده و در نتیجه طول عمر بالاتری برای شمع خودرو ایجاد می نمایند.

 

عیب یابی شمع خودرو

 

همانطور که دیدیم هر شمع دارای یک طول عمر خاص می باشد که پس از طی این مدت زمان باید نسبت به تعویض آن اقدام نمود. اما گاهی به دلیل ازدیاد رسوبات حاصل از احتراق در سر الکترودها و کثیف شدن آن و یا جرقه زنی نادرست و از بین رفتن الکترودها، نیاز به تعویض شمع خودرو پیش از طی کردن طول عمر استاندارد خواهد بود. در این مواقع خودرو به خوبی کار نخواهد کرد و به نوعی دچار بدسوزی می گردد. درست کار نکردن یکی از شمع ها باعث می شود که سیلندر مربوطه سوخت را بطور ناقص بسوزاند و در نتیجه باعث افزایش آلایندگی و در نتیجه صدمه به قطعات موتور گردد.

 

شمع های پلاتینیوم

 

جنس آلیاژ این شمع ها از فلز پلاتینیوم ساخته شده است که مقاومت حرارتی در حدود ۸۰۰ درجه سانتیگراد دارند.

مقاومت حرارتی بالا باعث می شود در دمای زیاد و دور موتور بالا افت ولتاژ جرقه در سر شمع ها اتفاق نیافتد و کیفیت جرقه ثابت باقی بماند،این حد از مقاومت حرارتی باعت می شود تا این شمع ها با توجه به کیفیت بنزین مصرفی در کشور ما تا حدود ۴۰٫۰۰۰ کیلومتر عمر مفید داشته باشند.

 

شمع های ایریدیوم

 

آلیاژ استفاده شده در این شمع ها فلز ایریدیوم است که مقاومت حرارتی آن ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد است .

در این شمع ها علاوه بر الکترود مثبت که سوزنی شکل و با آلیاژ ایریدیوم است، الکترود منفی هم دارای نقطه پلاتین است که باعث بوجود آمدن بالاترین و دقیق ترین حد جرقه در بین شمع های حرفه ای می شود .

این شمع ها نیز با توجه به سوخت مصرفی عمرمفید ۶۰٫۰۰۰ کیلومتری دارند و در صورتی که از مکمل اکتان در سوخت استفاده شود طبیعتا این طول عمر افزایش پیدا می کند.

 

فواید شمع های سوزنی

عدم خام سوزی سوخت تاثیر بسزایی در مقرون بصرفه بودن شمع های سوزنی از لحاظ اقتصادی می گذارد کاهش مراجعه به تعمیرگاه، صرفه جویی در وقت و هزینه، سلامت و طول عمر بیشتر قطعات موتور نتیجه استفاده از این نوع شمع ها برای خودرو شما می باشد.

 

برای مشاهده انواع شمع خودرو و قیمت آن‌ها، می‌توانید به این سایت مراجعه کنید.